Kényszerintézkedés

2023.12.04. 19:00

Letartóztatják a gyöngyösi kerékpártolvajt

Attól tartanak, hogy újabb bűncselekményt követhet el szabadlábon.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája rendeljen el kényszerintézkedést, azzal a férfival szemben, aki hét vagyon elleni bűncselekmény – ebből hat lopási cselekmény – elkövetésével gyanúsítható megalapozottan - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint ismertette, a nyomozó hatóság – más mellett – azzal gyanúsítja a büntetett előéletű férfit, hogy idén novemberben egy gyöngyösi többemeletes lakóház lépcsőházából egy női vázas kerékpárt lopott el. A nyomozás kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt van folyamatban.

Az ügyészség főként azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a férfi előéletére figyelemmel alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását - fogalmazott dr. Gubala Ádám Miklós.

Hozzátette, a döntést az ügyészség és a gyanúsított is tudomásul vette.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában