Ügyészség

2024.01.08. 10:55

Sosem volt jogosítványa annak a férfinek, aki az árokban landolt Pétervásáránál

Többször is eltiltották a vezetéstől azt a férfit, aki balesetet szenvedett Szajla és Pétervására között. Őt ez egyáltalán nem érdekelte, rendszeresen beült a volán mögé.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt vádat emelt az ellen a jogosítvánnyal soha nem rendelkező férfi ellen, aki 2022 nyarán Szajla és Pétervására között ittasan vezette segédmotorkerékpárját, mellyel az úttest melletti vízelvezető árokba hajtott. A balesetben a férfi könnyű sérüléseket szenvedett - tudatta portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Kiemelte, a vádlottat a következő évben több bíróság is jogerősen eltiltotta a vezetéstől. A férfit ez különösebben nem zavarta, mert 2023 márciusa és szeptembere között összesen öt alkalommal is vezetett autót a vármegye útjain az eltiltás hatálya alatt. A vádlott a fenti cselekményeivel azt a KRESZ szabályt szegte meg, hogy járművet az vezethet, aki a jármű vezetésétől nincsen eltiltva. A járási ügyészség vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a korábbi eltiltásokat semmibe vevő férfival szemben. 

Törvény
A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint a járművezetéstől eltiltásnak két esetköre van: A járművezetéstől el kell tiltani azt, aki járművezetés ittas állapotban vagy járművezetés bódult állapotban bűncselekményt követ el. Ezen túl a járművezetéstől azt lehet eltiltani, aki az engedélyhez kötött járművezetés szabályainak megszegésével követi el a bűncselekményt.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában