Kifigyelték

2024.02.23. 16:10

Babakocsival ment lopni az egri testvérpár

Babakocsit tolva mentek lopni egy helyi lakóházhoz. azok a fiatalemberek akiket Bíróság elé állította az Egri Járási Ügyészség.

Heol.hu

Az eset kevesebb mint egy hónappal ezelőtt, január 29-én történt. A testvérpár az előző napon az utcán sétálva észrevette, hogy a sértett az udvarán fémhulladékot tárol, ezért másnap délelőtt egy babakocsival visszamentek az Egri úti házhoz, ahol egyikük a kerítésen át bemászott az udvarára, majd onnan az utcán várakozó öccsének kiadogatott öt kiló lemezhulladékot, valamint öt kiló vashulladékot, amit az felpakolt a babakocsira. A lopott holmit azonban már nem volt módja eltolni a kerítés mellől, mert az éppen arra járőröző rendőrök tetten érték mindkettőjüket - adta tudomásunkra Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Az intézkedő rendőrök által készített fotón a megpakolt babakocsi látható a helyszínen.
Az intézkedő rendőrök által készített fotón a megpakolt babakocsi látható a helyszínen.
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

A járási ügyészség szabálysértési értékre helyiséghez tartozó bekerített helyre a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétségének kísérletével vádolta az elkövetőket, akiket soron kívül az Egri Járásbíróság elé állított. A bíróság – részben az ügyészi indítvánnyal egyezően – a visszaesőnek minősülő idősebb fivért 60 nap elzárásra ítélte, míg büntetlen előéletű testvérét 3 évre próbára bocsátotta. Az ítéletet mind az ügyész, mind a vádlottak és védőik tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett- tette hozzá a Dr. Konkoly Thege László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában