Elfutott

2024.02.02. 12:15

Cserben hagyta az elütött nőt a besenyőtelki kereszteződésben a sofőr

Elütőtte a biciklijét toló nőt, majd a helyszínről futva távozott a férfi anélkül, hogy megnézte volna, megsérült-e a sértett. Most emelt vádat ellene az ügyészség.

Heol.hu

A sértett sérült kerékpárja

Forrás: Egri Járási Ügyészség

A vád szerint a férfi 2022 októberében Besenyőteleken haladt a kocsijával, majd egy négyágú útkereszteződéshez ért. A sértett nő a biciklijét tolva sétált, mivel ugyanitt akart átkelni az úttesten. A vádlott balra kanyarodott, de közben figyelmetlen volt, így járművével elütötte a gyalogló sértettet - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

– A férfi a balesetet észlelte, a kereszteződés után a járművel megállt, majd a helyszínről elszaladt, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a nő megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e. A baleset következtében a sértett súlyos sérülést szenvedett - részletezte a helyettes sajtószóvivő ügyész.

Kiemelte, az Egri Járási Ügyészség a férfit segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével és közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A központi járási ügyészség most benyújtott vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a többszörösen KRESZ szabályt szegő férfival szemben.

Törvény
A segítségnyújtás elmulasztásának vétségét alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni a törvény. A bűncselekményt az követi el, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézte elő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában