Megtalálták

2024.02.13. 19:45

Egerben kapták el a háziőrizetből megszökött nőt

Az Egri Járási Ügyészség a kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elkövetett fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat egy nővel szemben.

Heol.hu

– A vád szerint a nő ellen más bűncselekmények miatt is van folyamatban büntetőeljárás. A másik ügyben a vádlott 2023 decemberében megkapta azt a kedvezményt, hogy ne letartóztatásban legyen, hanem egy Eger közeli településen lévő ingatlanban bűnügyi felügyeletben várja az ügyének bírósági szakaszát. A bíróság a bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak ellenőrzését a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával rendelte el – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám helyettes sajtószóvivő ügyész.

A fénykép a rendőrség helyszíni szemléjén készült. A fotón a leszakított technikai eszköz látható.
Forrás: Egri Járási Ügyészség

Mint írta, a vádlott azonban nem tudott élni ezzel a lehetőséggel és idén januárban az eszközt a lábáról eltávolította, majd azt hátrahagyva az ingatlanból ismeretlen helyre távozott. A nőt a rendőrök néhány nap múlva Egerben megtalálták.

 A nő jelenleg újra letartóztatásban van.

 Az Egri Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a két ügyet egyesítse, majd a nővel szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást szabjon ki.

Két évet is kaphat
A Büntető Törvénykönyv szerint, aki abból a célból, hogy az ellene folytatott büntetőeljárás alól kivonja magát, a bűnügyi felügyelet tartama alatt a számára meghatározott területet, lakást, egyéb helyiséget, intézményt, vagy ahhoz tartozó bekerített helyet a kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elhagyja, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában