Tűz, tűz

2024.02.23. 18:06

Égett a nádas, lángolt egy melléképületet is

Kazánból kipattanó szikra, nádasról átterjedő tűz is feladatot adott a megyei tűzoltóknak. A megyében öt tűzeset történt egy nap alatt.

Tóth Balázs

Csütörtökön hat segélyhívás – ebből egy szándékosan téves bejelentés – érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A Katasztrófavédelem beszámolója szerint a négy tűzesetet és egy műszaki mentéshez hét tűzoltóegység kezelte, a hivatásosokon kívül önkormányzati és önkéntes tűzoltók is beavatkoztak. Sérülés egyik esetnél sem történt.

Tiszanánán egy kamra ajtaja gyulladt ki a Vágóhíd úton. Az ajtó a közelben lévő kazánból kipattanó szikra miatt kaphatott lángra. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Délután a hatvani hivatásos tűzoltók a 3-as számú főút 53-as kilométerénél kis területen égő száraz növényzet tüzét oltották el.

Erken egy lakatlan ház melléképülete égett kora este, a hatvan négyzetméteres épület tetőszerkezetére a mögötte lévő nádasról terjedt át a tűz. A helyszínre kiérkezett hevesi hivatásos és jászárokszállási önkormányzati tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg.

Egy nagy méretű fa dőlt az útra délután Jászágó és Jászárokszállás között. A gyöngyösi hivatásos és jászárokszállási önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel szüntették meg a forgalmi akadályt.

Az egri Felvégi utcába pincében égő hulladékhoz vonultak ki a tűzoltók. A város hivatásos tűzoltói légzésvédelmet alkalmazva, kötélbiztosítással, vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!