Polgárőrség

2024.02.28. 14:27

Lopott moped a sírok között Újhatvanban

A Polgárőrség Hatvan járőrei az újhatvani temető területét is rendszeresen az ellenőrzik, ennek köszönhető legutóbbi eredményes akciójuk. Minapi járőrözésük során egy robogóra lettek figyelmesek, ami két sírhely között állt.

Tari Ottó

A jármű közelében senkit sem láttak, ezért felkeltette a figyelmüket a magányosan otthagyott segédmotor-kerékpár.

Gyanakvásuk nem volt alaptalan. Felvették a kapcsolatot a Hatvani Rendőrkapitányság munkatársaival, s kiderült, hogy a robogót ismeretlen elkövető tulajdonította el egy családi ház elől. Az akció sikeresen zárult, így a tulajdonos visszakaphatta mopedjét.

A polgárőrség egyébként közmegelégedésre látja el feladatát a településen. Éppen a napokban írtuk meg, hogy fejleszteni szeretnék az egységet, s tagtoborzást is hirdettek. Keresik azokat a szabadidejükben önzetlenül tenni akaró, közbiztonságot, környezetvédelmet szívükön viselő, a várost és térségét jobbá, biztonságosabbá tenni akaró, 18 életévét betöltött embereket.

Feladataik között megemlítik a közbiztonsági, környezetvédelmi járőr tevékenységet szolgálati gépkocsival, robogóval, kerékpárral, drónnal, gyalogosan, a körözött autók keresését rendszámfelismerő készülékükkel, nagyobb szabadtéri sport- és kulturális rendezvények biztosítását, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és egyéb hatóságok munkájának segítését, külterületi illegális hulladék lerakók és fakitermelők drónos keresését, a fiatalok, diákok mentorálását, vonatkísérő szolgálatot az egész országban, katasztrófahelyzetek során a védekezést, kutatást, mentést és helyreállítást, eltűnt személy kutatását.

– Ha bármely tevékenységhez affinitást érzel, továbbá rá tudsz szánni a szabadidődből havonta minimum 2-3 alkalommal pár órát, akkor ne habozz, csatlakozz közénk! – fogalmaznak.

– Hagyd abba a fotelhuszárkodást! Keress minket! Írj Facebook-oldalunkon privátban vagy az [email protected] e-mail címre, és egy kötetlen beszélgetés után indulj el Te is a közös utunkon! – áll a hatvani polgárőrök felhívásában.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Németh András Péter/Szabad Föld)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában