Követte

2024.03.25. 16:34

16 éves lányra támadt a visszaeső rabló Hevesen

Két 25 éves férfit ítéltek el a napokban, az egyikük kirabolt egy fiatal lányt Hevesen, a másik elkövető pedig a nemzeti ünnepen lopta el Tiszanánán a ravatalózónál található rézvezetéket. A 16 éves lányra a mobiljáért támadt a tettes.

Heol.hu

A többszörösen büntetett 25 éves gyanúsított március 10-én este Hevesen rabolt ki egy hazafelé tartó 16 éves lányt az utcán. A terhelt arra figyelt fel, hogy a fiatal sértett üzenetet ír a mobilján, mire elhatározta, hogy megszerzi magának a készüléket. Ezért követni kezdte a lányt, aki megpróbált ugyan elmenekülni előle, de ez nem járt sikerrel, mert üldözője utána futott és a földre rántotta. Ezután befogta segítségért kiáltó áldozata száját, átkutatta a zsebeit, majd erőszakkal elvette tőle a harmincezer forint értékű telefont – számolt be róla dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A young woman with a smartphone in the street
Mobiljáért támadta meg a 16 éves lányt a rabló
Mobiljáért támadta meg a 16 éves lányt a rabló (Illusztráció)
Forrás: GettyImages

A bűncselekmény elkövetése után a rabló őrizetbe került, a tárgyalás után pedig a bíróság letartóztatta, tekintve, hogy az ítéletben kiszabott börtönbüntetésének végrehajtását a fellebbezése folytán nem lehetett megkezdeni.

Nem emelkedett jogerőre az az ítélet, mellyel a bíróság – az ügyészség által bíróság elé állított terhelttel szemben – rablás bűntette miatt hat év börtönt szabott ki elsőfokon.

Egy másik 25 éves elkövetőt háromrendbeli lopással vádolta az ügyészség. A férfi a nemzeti ünnepünkön, valamint az azt megelőző napon Tiszanánán betört több lakóházba, és azokból különböző szerszámokat tulajdonított el. Ezen kívül március 15-én reggel járt a helyi temetőben is, ahol levágta a ravatalozó és a kápolna között kihúzott 45 folyóméter rézvezetéket, majd azt magával vitte.

A bíróság jogerősen 90 nap elzárásra ítélte a tolvajt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában