Földre került

2024.03.26. 09:16

Buszmegállóban támadt a rabló

Ki akarta rabolni, de áldozata földre kényszerítette a hatvani buszmegállóban.

Heol.hu

Rablás bűntettének kísérlete miatt állított bíróság elé egy 32 éves ecsédi férfit a Hatvani Járási Ügyészség, hozta tudomásunkra dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A fotót a helyszínen készítette a rendőrség.
Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

A gyanúsított egy hatvani buszmegállóban március 19-én este követte el a bűncselekményt, melyet a következő párbeszéd előzött meg:

- Adjál már nekem pénzt, 200 forintot, holnap megadom - lépett oda a terhelt egy idegen, nála húsz évvel idősebb férfihoz, aki egyedül várta érkező rokonait a megállóban.

- Nincs nálam pénz – közölte a megszólított.

- Akkor megverlek – volt a válasz.

- Ne verjél meg, mert hívom a rendőrséget – vette elő mobiltelefonját zsebéből a sértett.

- Jó, inkább a telefonodat veszem el! - kiáltott a rabló, majd szavait nyomatékosítva ököllel támadt áldozatára.

A megütött férfi megtántorodott, nekiesett a mögötte lévő házfalnak, miközben a térdét is megrántotta. Ennek ellenére hatékonyan védekezett a rablóval szemben, akit úgy meglökött, hogy az hanyatt vágódott a járdán. A sértett ezt kihasználva fel tudta hívni a segélyhívót, de még a rendőrség kiérkezése előtt újabb közelharcot kellett vívnia a támadójával. Ebből ugyancsak győztesként került ki, mivel egy gyomorra mért ökölütéssel ismét földre küldte a gyanúsítottat, aki ezt követően már menekült volna, de a szirénázva megérkező rendőrök elfogták, majd később őrizetbe vették, részletezi az esetet a sajtószóvivő.

Az ügyészség által soron kívül bíróság elé állított terheltet a bíróság három és fél év börtönre ítélte. A döntés nem jogerős, mivel a tettét a tárgyaláson már beismerő elkövető enyhítésért fellebbezett. A bíróság ebben a helyzetben a másodfokú döntésig elrendelte a férfi letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában