Eltartást ígért

2024.03.03. 08:30

Visszaélt az idős ember bizalmával a csaló

Eltartás helyett csalás lett az ügy vége, de nem tett beismerő vallomást a vádlott.

Sike Sándor

Nem tett beismerő vallomást a vádlott a Gyöngyösi Járásbíróságon a bűncselekmény felismerésre idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt folyamatban lévő büntető eljárásban. Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék elnöke portálunkat arról tájékoztatta, hogy a bíróság február 21-én tartott előkészítő ülést. Beismerő vallomás híján az ügy tárgyaláson folytatódik.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádiratába foglaltak szerint K. Sz. akkor lépett akcióba, amikor az idős ember, a csalás áldozata megsérült. Ekkor a vádlott – segítőkészségét bizonyítandó – elkísérte a kórházba, hogy ott a sérülését ellássák. A vádlott meggyőzte a koros embert arról, hogy szüksége van a további segítségre és ezt a támogatást ő meg tudja adni. Felvetette, formát is kell adni ennek: kössenek tartási szerződést.

Létre is jött a megállapodás kettejük között, a sértett és a vádlott – ügyvéd által ellenjegyzett – tartási szerződést készített. Ebben a dokumentumban rögzítették, hogy K. SZ. kötelezettséget vállal arra, hogy élete végéig eltartja az időskorút. A sértett egy ingatlan fele tulajdon részét adta az eltartásért cserébe, melynek birtokába a vádlott a sértett halálát követően léphet. Az ügyészségi álláspont szerint a terhelt azonban – a szerződésben rögzítettek ellenére – semmiféle tartást nem nyújtott a sértettnek, és ez már a szerződéskötéskor sem állt a szándékában.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában