Paci a pácban

2024.03.11. 17:57

Lovat mentettek a tűzoltók egy szennyvízgödörből

A hétvégén 9 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. Az 5 tűzesetet és 3 műszaki mentést 10 hivatásos, illetve 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre.

Hornyák Réka

Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője osztotta meg portálunkkal, hogy a katasztrófavédelemhez hétvégén több segélyhívás is érkezett. Szombaton délelőtt egy ló beleesett egy két méter mély szennyvízgödörbe Jászszentandráson, a Kossuth Lajos úton. A hevesi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a gödör szélén lejtőt ástak, majd kötelek és munkagép segítségével, sérülések nélkül kivezették a mélyből az állatot. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő délután Tarnazsadányban, a Klaus Klinger úton egy ingatlanban. A hevesi hivatásos tűzoltók mérőműszeres mérései is kimutatták a mérgező gázt az egyik szobában, egy gázüzemű készülék környezetében. A gázszolgáltató a hibás készüléket kizárta a rendszerből, azonban a ház fűtése továbbra is biztosított maradt. A lakó nem szenvedett szén-monoxid-mérgezést.

Ezt követően, a délután folyamán a gyöngyösi hivatásos tűzoltók, egy gyöngyösi ingatlanba segítettek bejutni a mentőknek. 

Több segélyhívás tűzeset miatt érkezett

Aznap este pedig két gépjármű és tűzifa égett egy tárolóban Hatvanban, a Forgács Simon utcában. A tűz a szomszédos lakóingatlan tetőszerkezetére is átterjedt öt négyzetméteren. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el a tüzet, a ház pedig lakható maradt. Az eset során senki nem sérült meg. 

Vasárnap, a hajnali órákban egy pinceházban keletkezett tűz Egerben, a Verőszala utcában. A hat négyzetméterre kiterjedő lángokat a város hivatásos tűzoltói oltották el, személyi sérülés nem történt. 

Délután egy füstölő és a közelében lévő melléképület tetőszerkezete gyulladt ki Jászszentandráson, a Szabadság úton. A tetőt húsz négyzetméteren pusztították a lángok, az ingatlan tulajdonosa kezdte oltani a tüzet. A hevesi hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor a tetőszerkezet több eleme izzott, az egységek vízzel szüntették meg a parázslást. Az eset során senki nem sérült meg.  

Szintén délután, az egri hivatásos tűzoltók Egerben öt négyzetméteren, a füzesabonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói pedig városukban, ötszáz négyzetméteren égő vegetációs tüzet oltottak el. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában