Napi hihetetlen

2024.04.29. 17:12

Brutális mennyiségű szemét Apcon: saját szemetében úszott a pár

Az élettársak nem fizettek a szemétszállításért, inkább mindig kivitték az udvarra.

A Hatvani Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt emelt vádat. A vád szerint a vádlottak élettársak, akik még 2017 őszén beköltöztek egy apci ingatlanba. A két vádlott szűkös anyagi körülmények között élt, ezért a kommunális hulladék elszállítására nem kötöttek közüzemi szolgáltatási szerződést, hanem a lakóhelyükön keletkezett szemetet ez ingatlan udvarán halmozták fel - részletezte dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A képen az ingatlan udvarának egy része látható
A képen az ingatlan udvarának egy része látható
Forrás: Egri Járási Ügyészség

A helyettes sajtószóvivő ügyész közölte, a nő és a férfi 2021 őszén költöztek el a bérelt családi házból, mely időszak alatt az ingatlan udvarán 112 m3 összesen 60 470 kilogramm súlyú hulladékot halmoztak fel. Az addig összegyűlt szemetet – jelentős költségen – a Heves Vármegyei Kormányhivatal szállította el a hulladék kezelésére jogosult helyre. Az ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt az élettársakkal szemben.

Törvény
A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére alkalmas vagy jelentős mennyiségű hulladékot elhelyez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt veszélyes hulladékra, különösen jelentős mennyiségű hulladékra, vagy különös visszaesőként követik el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában