Bűnügy

2024.04.17. 09:29

Cipőt lopott a férfi egy egri áruházból

Cipőt lopott egy 30 éves kerecsendi férfi egy egri áruházból. Az Egri Járási Ügyészség emiatt vádat emelt ellene.

Heol.hu

A fotó a szóban forgó áruvédelmi eszközökről készült

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész tájékoztatása szerint az eset tavaly decemberben történt. A vádlott ekkor bement a többszintes pláza egyik boltjába, ahol egy pár márkás lábbelit, továbbá egy pulóvert tett a kosarába, majd azokkal bevonult a próbafülkébe. Itt mintegy negyed órát töltött, és amikor kijött, a pulóvert, valamint a cipős dobozt visszatette a helyére. Mindebben látszólag nem volt semmi feltűnő, úgyhogy az eladók is csodálkoztak, amikor a férfi távozásakor bejelzett a riasztó.

Ezután derült csak ki, hogy a tolvaj előzőleg a kabátja alá rejtette a sportcipőket, a műanyag áruvédelmi eszközt pedig – miután levágta – a pulóverben dugta el. A lebukásának az volt az oka, hogy a pár másik cipőjében elhelyezett mágneses lapriasztó a fülkében a felpróbálás során a zoknijára tapadt, emiatt kifelé menet annak ellenére beriasztott, hogy a vádlott a régi bakancsát viselte a lábán.

A bűncselekménnyel okozott 33 ezerforintos kár a tettenéréskor megtérült.

A vádhatóság szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja a terheltet, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A Büntető Törvénykönyv szerint az ötvenezer forintnál alacsonyabb, tehát szabálysértési értékre elkövetett lopás bűncselekményt valósít meg, ha azt a tettes dolog elleni erőszakkal követi el. Dolog elleni erőszaknak számít az is, amikor a dolog eltulajdonításának megakadályozására szolgáló eszközt állagsérelem okozása nélkül eltávolítják, vagy azt a dolog eltulajdonításának megakadályozására alkalmatlanná teszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában