Garázdaság

2024.04.11. 10:00

Nem várta ki sorát, randalírozott a garázda nő a postán

A Füzesabonyi Járási Ügyészség emelt vádat a középkorú nő ellen, aki nem várta ki a sorát a postán, inkább ordítozni kezdett és tárgyakat tört. Garázdasággal vádolják.

Heol.hu

A postán garázdálkodott egy középkorú asszony Füzesabonyban. Emiatt a Füzesabonyi Járási Ügyészség garázdaságért vádat emelt ellene - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

People,In,Queue,Waiting,For,Something.,Back,Of,Man,And
Nem várta ki a sorát a füzesabonyi nő, inkább randalírozni kezdett, garázdasággal vádolják
Nem várta ki a sorát a füzesabonyi nő, inkább randalírozni kezdett, garázdasággal vádolják
Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a nő tavaly, egy májusi reggelen jelent meg a postahivatalban, keresve azt a részére havi rendszerességgel utalványozott pénzt, amit a postás előzőleg nem tudott neki kézbesíteni, mert nem tartózkodott otthon. A vádlott nem várta ki a sorát, hanem mindenkit elmellőzve rögtön az egyik ügyintézői pulthoz rohant, ahol hangosan kiabálva követelte az utalványozott összeget. Az ügyintéző próbált segíteni, de nem tudta beazonosítani az állítólagos utalványt, mire a vádlott felkapta az ablakban elhelyezett pénztárgép paneljét és azt a pulthoz vágta. Ezután többször leült az ügyféltérben az egyik székre, majd arról mindannyiszor ordítva felpattant, míg végül a korábban már eldobott panelt ismét megragadta, és az ügyintézői ablakhoz hajította. A gép kábele és törésgátló gumija ekkor eltört, illetve kiszakadt, a gyári számot védő plexilap pedig leesett, de a strapabíró szerkezet így is üzemképes maradt.

Az asszony csak a rendőrség kiérkezésekor hagyta el az épületet. A járási ügyészség garázdaság vétségével vádolja az elkövetőt, és vele szemben 70 nap elzárás büntetés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratban.

A garázdaság alkalmas a köznyugalom megzavarására

A garázdaság kihívóan közösségellenes cselekmény, ami bármely nyilvános helyen elkövethető, ahol alkalmas lehet a köznyugalom megzavarására. Az ilyen magatartás erőszak hiányában szabálysértés, a személy, vagy dolog elleni erőszakot alkalmazó elkövetőnek azonban bűncselekmény miatt kell felelnie.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában