Veszély

2024.04.02. 13:12

Megdőlt egy fa a Vörösmarty úton + videó

A tűzoltók két gépkocsival dolgoztak Egerben a Vörösmarty úton. Megdőlt egy fa az egyik kereszteződésnél.

Tóth Balázs

Kedden kora délután az erős szél miatt megdől egy fenyőfa a Vörösmarty út és a Petőfi utca sarkán. Bár a fa magánterületen állt, veszélyeztette a közlekedőket, és megrongálta a mellette álló házat is. A főúton több sávot is lezártak a munkavégzés miatt a rendőrök, s irányították a forgalmat.

Megdőlt egy fa Egerben a Vörösmarty úton
Megdőlt egy fa Egerben a Vörösmarty úton
Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

- A helyszínen veszélyesen megdőlt egy 20 méter magas fenyőfa, és a gyalogos, valamint a járműforgalmat is veszélyeztette – mondta Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette, az esethez három gépjárművel érkeztek ki az egri tűzoltók, akik emelőkosaras járműből, láncfűrészekkel távolították el a fa veszélyes elemeit. Megjegyezte, az időként megerősödő szél miatt eddig megyeszerte tíz alkalommal riasztották a tűzoltókat hasonló esetekhez, fakidőlésekhez, illetve veszélyessé vált fákhoz –  szóvivő kérdésünkre válaszolva közölte, hogy egy fenyőfa dőlt meg veszélyeztetve a gyalogosforgalmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában