Bűnügy

2024.04.10. 11:08

Súlyos baleset lett a vége az ittas vezetésnek

Személygépkocsijával belerohant az út szélén veszteglő, meghibásodott furgon mögött álló teherautóba egy 70 éves férfi a 21. számú főúton.

Heol.hu

A fotót a baleset helyszínén készítette a rendőrség.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A baleset tavaly október 6-án délelőtt történt Hatvan és Salgótarján között, ahol a nyolcadik kilométerszelvényben, félig a leállósávban két áruszállító teherautó parkolt egymás mögött -  tájékoztatta portálunkat szerdán dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. Ezek egyike műszaki hibás volt, a másik pedig éppen azért érkezett nem sokkal korábban a helyszínre, hogy abba átrakodjanak. Az elromlott jármű vezetője addigra már szabályosan kihelyezte az elakadásjelző háromszöget a főút külső forgalmi sávjába, így a két sofőr azt gondolta, hogy biztonságosan hozzákezdhetnek a munkához.

Ennek megfelelően folyamatosan pakoltak az elől álló furgonból a mögötte lévőbe az osztott pályás, négysávos autóút szélén. Ekkor érkezett a külső forgalmi sávban a helyszín közelébe személygépkocsijával a terhelt, aki haladása során járműve középkonzoljából felvett egy üdítős flakont, abból ivott, de ügyetlenül helyezte vissza a helyére, így az begurult a jobb első ülés alá. A férfi keresni kezdte a palackot, ám eközben nem figyelte az utat, ezért nagy sebességgel, fékezés nélkül belerohant a hátrább álló teherautóba. Ennek jobb oldali nyitott ajtaja rázuhant az éppen amellett tartózkodó sértettre, akinek még az előre mozduló, nagy tömegű jármű hátsó kereke is átment a lábfején. A férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított a cselekményével a közúti baleset gondatlan okozásának vétségét valósította meg. Az ügyben eljáró Egri Járási Ügyészség úgy ítélte meg, hogy az elkövetés körülményeire, az elkövető személyére, valamint a rendelkezésre álló nyilatkozatokra figyelemmel egy vádemelés helyett alkalmazott ügyészi intézkedéstől a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható, ezért hat hónapra feltételesen felfüggesztette a büntetőeljárást, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Ennek eredményes lefolytatása után, tevékeny megbánás esetén a bűnügy lezárásaként az eljárás megszüntetésére kerülhet sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában