Garázdaság

2024.05.28. 10:33

Betörte volt élettársa autójának szélvédőjét a féltékeny gyöngyösi nő

Szakítottak, a férfi pedig ez után új kapocsolatot kezdett. A volt élettárs féltékeny lett és betörte a férfi autójának szélvédőjét. Garázdasággal vádolják.

Heol.hu

Garázdaság bűntettével vádol a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy 29 éves nőt, aki tavaly augusztusban Gyöngyösön egy kalapáccsal betörte volt élettársa utcán parkoló személygépkocsijának a hátsó szélvédőjét, amely bezuhant a hátulsó ülésre. A nő – elmondása szerint – haragudott korábbi párjára, mivel az a szakításuk után új kapcsolatot létesített. A közterületen elkövetett zajos és erőszakos cselekmény alkalmas volt az utcában élő nagyobb közösség megbotránkoztatására, illetve a nyugalmának megzavarására. Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószvivő ügyész közölte portálunkkal.

Girl with hammer
Garázdasággal vádolják a volt élettársa autóját megrongáló nőt
Garázdasággal vádolják a volt élettársa autóját megrongáló nőt (Illusztráció)
Forrás: GettyImages

Elmondása szerint a járási ügyészség elzárás büntetést indítványozott a több büntetőeljárás alatt álló nővel szemben.

Mi a garázdaság?

A garázdaság vétségét az követi el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, ami alkalmas arra, hogy másokban riadalmat, vagy megbotránkozást keltsen. Ennek a bűncselekménynek a védett jogtárgya a köznyugalom, vagyis az elkövetési magatartásnak alkalmasnak kell lennie a köznyugalom megzavarására. Garázdaság miatt a törvény szerint az elkövető csak akkor mondható ki bűnösnek, ha az adott cselekményével egyidejűleg nem valósít meg súlyosabban büntetendő bűncselekményt. Amennyiben igen, úgy a garázdaság ennek a súlyosabb bűncselekménynek az önálló elbírálása során, súlyosító körülményként veendő figyelembe - ismertette a sajtószóvivő ügyész.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!