Drogdíler

2024.05.22. 20:30

Kipróbálta, mielőtt árulni kezdte az új pszichoaktív szert

Közúti ellenőrzésen kapcsolták le a bódult férfit, akiről a nyomozás során kiderült, nem csak fogyasztja- árulja is az új pszichoaktív anyagot.

Heol.hu

A füzesabonyi nyomozók őrizetbe vettek egy 59 éves káli férfit, akit pszichoaktív anyaggal visszaéléssel és kereskedéssel gyanúsítottak meg, tudtuk meg a Heves Vármegyei Rendőr Főkapitányságtól

Használta és árulta is a drogot
Használta és árulta is a drogot
Forrás: police.hu

Mint kiderül közleményükből, Kompolton 2023. októberben tartott közúti ellenőrzéskor a járművet vezető férfi ruhájából egy átlátszó, műanyag, kör alakú doboz került elő, amiben fehér, por állagú, kábítószergyanús anyagmaradvány volt. A sofőr a helyszínen elismerte, hogy a dobozban bódító hatású anyag található, amiből nemrég fogyasztott is.

A büntetőeljárásban kirendelt szakértők megállapították, hogy a férfi vérében és vizeletében új pszichoaktív anyag jelenléte mutatható ki, továbbá a lefoglalt, átlátszó dobozban lévő, közel 5 gramm fehér por új pszichoaktív anyagnak minősül.

Ezen tények birtokában a nyomozók a férfi lakóházában 2024. május 15-én egy összehangolt bűnügyi ellenőrzéskor további drogokat foglaltak le. Az imposztort előállították a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók az őrizetbevételét követően gyanúsítottként hallgatták ki, valamint kezdeményezték letartóztatását is, amit a járásbíróság el is rendelt.

A gyanúsított 2022 májusa óta elfogásáig a lakóházában, valamint a környező települések lakói kérésére házhoz szállítva, kereskedelmi céllal rendszeresen értékesített pszichoaktív anyagot, kristályt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában