Esőzés

2024.05.24. 15:33

Lőrincit is elvitte a víz, homokzsákokkal próbálnak védekezni + fotók, videó

Nem kímélte a települést az esőzés.

Molnár Helga

Hatalmas volt az esőzés

Forrás: Beküldött fotó

Frissítés:

17:35

A Lőrinci Hírei Facebook-oldal beszámolója szerint a város több részén is komoly gondok vannak a rendkívüli felhőszakadás után. A Kossuth utca lakói is összefogtak és a bajba jutottak segítségre siettek. Jelenleg homokzsákokkal próbálják az ingatlanokat megvédeni.

Korábban írtuk:

Lőrincit is elvitte az egész napos esőzés. Olvasónktól kapott információk szerint megdőlhetett a rekord, a leesett csapadék mennyisége meghaladta a 100 milliméter. A tőle kapott fotókból, videókból jól látszik, hömpölyög a víz az utakon, járdákon, árkokban, homokzsákokkal próbálnak védekezni.

 

Lőrincit elvitte a víz
Lőrincit is hatalmas eső árasztotta el pénteken
Forrás: Beküldött fotó

A HungaroMet adatai szerint Gyöngyösolymoson, Hevesvezekényben és Egerben is meghaladta a lehullott eső mennyisége a 25 millimétert.

Lőrincit elvitte a víz
Lőrincit elvitte a víz
Forrás: Beküldött fotó

A HungaroMet azt írja, az elmúlt 24 órában kialakuló záporos, zivataros tömbök eléggé lassúra vették a tempót. A magasabb légrétegeben csekély az áramlás, így a kialakuló cellák csak nagyon lassan mozogtak, ehhez pedig viszonylag magas kihullható víz társult, így alakulhatott ki a felhőszakadás, mint jellemző kísérőjelenség. Rövid idő alatt rengeteg csapadék hullott, Jászapátiban pedig 66 mm-t mértünk, de lokálisan ennél nagyobb összegek is előfordultak.

Forrás: Hungaromet

Jelenleg a középső országrészben többfelé fordulnak elő csapadéktömbök, amelyek továbbra is lassan cammognak észak felé egy nagyon enyhe keleti kitérüléssel. A délután folyamán újabb záporos, zivataros gócok alakulhatnak ki, így érdemes követni az aktuális időjárást, a radart, illetve a veszélyjelzésünket, írják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában