Fő az egészség

2024.05.24. 17:39

Tibeti hangfürdő is volt az egri börtön egészségnapján

A Mátrai Gyógyintézet munkatársai 24 kolléga és 83 fogvatartott szűrését is elvégezték egy mobil szűrőállomással.

Molnár Helga

A hangfürdő iránt mutatták a legnagyobb érdeklődést

Forrás: bv.gov.hu

Az állomány egészségi állapotának megtartása és fejlesztése érdekében a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet ismételten egészségnapot szervezett az intézetben dolgozó személyi állomány részére a napokban – írja az intézmény honlapján.

Molnár Tamás bv. alezredes, parancsnok megnyitó beszédében elmondta, hogy a rendezvény célja elsődlegesen a kollégák figyelmének felhívása az egészséges életmód fontosságára, illetve a betegségek megelőzésének lehetőségeire. A programok között  ingyenes látásvizsgálat, egészségügyi szűrések, csontsűrűség vizsgálat valamint boka-kar index méréseket végeztek. Az érdeklődők ujjbegyből történő szűrővizsgálaton – vércukor mérésen vehettek részt, valamint ellenőrizték a vérnyomásukat is.

A legnagyobb érdeklődést a Bíró Judit hangterapeuta által tartott tibeti hangfürdő iránt mutatták a kollégák, melynek sokféle pozitív hatása ismert: ellazítja a fáradt, feszült izmokat, harmonizálja a légzést, pozitívan hat a keringésre, az anyagcserére, kiegyensúlyozza az idegrendszert. Ezen a napon a résztvevők számára zöldségeket, gyümölcsöket szolgáltak fel, a szervezők pedig frissen készített salátákkal kóstoltatták meg a résztvevőket. Frissítő citromos-mentás limonádéval vártunk minden kedves résztvevőt.

A Mátrai Gyógyintézet munkatársai 24 kolléga és 83 fogvatartott szűrését is elvégezték egy mobil szűrőállomással. A kollégák számára nagy segítség, hogy helyben, sorban állás nélkül tudnak részt venni az előírt, rendszeres vizsgálaton. Továbbá a munkaterheket is jelentősen csökkenti, hogy a fogvatartottakat nem kell intézeten kívülre előállítani, azt a legbiztonságosabb módon, az intézet falain belül végre lehet hajtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában