Tárgyalóteremben dől el a következmény

2024.06.10. 12:35

Együtt ivott a két cimbora, összevesztek, egyikük koponyasérüléssel belehalt

Bizonyítás kiegészítésre van szükség, ezért elnapolta az első fokon eljáró Egri Törvényszék azt a tárgyalást, amelyet június 5-én tartott, s amelyben a vád gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége. Minderről Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője tájékoztatta portálunkat.

Sike Sándor

A vádlott és a sértett barátok voltak, s durva körülmények közepette italoztak, ez vitte sírba az egyiküket. Ez derül ki a Heves Vármegyei Főügyészség vádiratából. A tragikus végű eseménysor azzal kezdődött, hogy egymás társaságában egy presszóban italozással töltötték az időt. Idővel mindketten lerészegedtek, köztük szóváltás alakult ki, végül távoztak a szórakozóhelyről.

Young,Upset,And,Aggressive,Drunk,Man,In,Pub,At,Night
Összevesztek ivás közben, egyikük belehalt
Összevesztek ivás közben, egyikük belehalt (Illusztráció)
Forrás: Shutterstock

Később a terhelt odament cimborája lakóházához és az előtt várta a sértettet. Meg is érkezett a férfi, aki – békülékenysége jeléül – meg akarta ölelni a vádlottat. Hanem a terhelt előbb eltolta magától a békülni akaró barátot, majd az újabb öleléssel próbálkozó sértettet – testi sérülés okozásának szándéka nélkül – eltaszította.

A lökés hatására az ittas állapotban lévő ember hátratántorodott, és a fejét az ingatlana előtti kerítés betonalapzatába ütve hanyatt esett. A következmény eszméletvesztéssel járó, életveszélyes koponyasérülés lett. A sértettet ugyan kórházba szállították, műtétet hajtottak végre rajta, azonban az elszenvedett sérülés következményeként életét vesztette.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!