Bizonyítás kiegészítés lesz

2024.06.11. 13:59

Kalapácsütéssel okozott életveszélyes sérülést bosszúból

Egy szórakozóhely előtt kialakult szóváltással indult az a történet, aminek következménye lett a büntetőeljárás, amelyben a vád életveszélyt okozó testi sértés bűntette. Június 5-én tartott tárgyalást az elsőfokon eljáró Egri Törvényszék.

Sike Sándor

Portálunk kérdésére Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője azt közölte, hogy a bíróság tárgyalást tartott és bizonyítás kiegészítése érdekében elnapolta az ülést.

Two,Angry,Men,Facing,Each,Others.,Man,Versus,Man,Ready
Kalapácsütéssel  okozott életveszélyes sérülést bosszúból (Illusztráció)
Fotó: thebigland / Forrás: Shutterstock

Korábban írtunk már ennek a bizonyos összetűzésnek a részleteiről, melyet a vádirat pontosan rögzít. E szerint a terhelt a cselekmény napján, az esti órákban, egy szórakozó hely előtti közterületen szóváltásba keveredett a sértettel, aki a konfliktus közben egy üres üdítős üveggel fejen ütötte a vádlottat. Az ütés hatására a fiatalember nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

A váddokumentum a súlyosabb bűncselekmény bekövetkeztét akként írja le, hogy a fejen ütött, könnyebb sérülést elszenvedett terhelt, mielőtt a helyszínt elhagyta, ígéretet tett arra, hogy visszajön, és megöli a bántalmazóját.

Az, hogy nem viccelt a vádlott, akkor derült ki, amikor – több rokona kíséretében – ismét megjelent a helyszínen. Ott pedig észrevétlenül, futva megközelítette a saját társaságával beszélgető sértettet, és egy kalapácsszerű eszközzel egyszer, nagy erővel fejen ütötte. Az ütés következtében a sértett rövid időn belül összeesett. Ezt észlelve a vádlott az újabb ütésre emelt kezét leengedte, és rokonaival együtt távozott a helyszínről.

A vádirat az orvosszakértői vélemény alapján rögzíti: az ütés következtében a sértett által elszenvedett sérülések gyógytartama ténylegesen mintegy három hónapra tehető. Ugyanakkor azt is megállapítja a vádhatóság irata, hogy a maradandó fogyatékossággal gyógyult sérülések közvetett életveszélyes állapotot okoztak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!