Az ígéret szép szó?

2024.02.22. 07:15

Kalapácsszerű tárggyal okozott életveszélyes sérülést és maradandó fogyatékosságot a fiatalkorú

Az Egri Törvényszék hétfőn tartott előkészítő ülést abban az ügyben, amelyben a fiatalkorú G. D. I.-t életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a Heves Vármegyei Főügyészség. A törvényszék sajtószóvivője portálunk kérdésére közölte: a vádlott nem tett bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást, ezért a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró elmondta azt is, hogy az ülést a továbbiakban tárgyalásként folytatta a bíróság, amelyen a vádlott vallomást nem tett, ezért a bíróság a tárgyalást elnapolta.

A cselekmény, amiért a fiatalkorú bíróság előtt áll egy szórakozóhely előtti közterületen történt, amikor is a sértett és a terhelt szóváltásba keveredtek egy esti órán. A konfliktus fizikai inzultusba is fajult, mert a sértett egy üres üdítős üveggel fejen ütötte a fiút. A vádlott sérülése 8 napon belül gyógyuló volt, ám távozása előtt azzal fenyegette meg az őt kupánvágó embert, hogy visszajön és megöli.

És jött is nem sokkal később több rokona kíséretében. A vádlott hátulról, észrevétlenül támadt. Futva megközelítette a saját társaságával beszélgető sértettet, és egy kalapácsszerű eszközzel egyszer, nagy erővel fejen ütötte. Az ütés következtében a lesújtott fiatal rövid időn belül összeesett. Ezt észlelve a vádlott az újabb ütésre emelt kezét leengedte, és rokonaival együtt távozott a helyszínről.

A vádirat az orvosszakértői megállapításra alapozva rögzíti, hogy az ütés következtében a sértett által elszenvedett sérülések gyógytartama ténylegesen megközelítően. 3 hónapra tehető azzal, hogy a maradandó fogyatékossággal gyógyult sérülések közvetett életveszélyes állapotot okoztak. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában