bűnügy

2018.04.26. 17:59

Brutális: megszúrta a saját fiát, nyolc év börtönt kapott

A szúrásoktól a vádlott fiának nyaka intenzíven vérezni kezdett.

Az Egri Törvényszék az előzetes letartóztatásban lévő id. M. A. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, magánlaksértés bűntette és két rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt első fokon nyolc év börtönbüntetésre és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék a vádlottat az ellene emelt ittas járművezetés vétségének vádja alól felmentette – tájékoztatta portálunkat csütörtökön az Egri Törvényszék Sajtóosztálya.

Emlékeztettek: az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott válásukat követően 2017 tavaszán helyreállította a kapcsolatát a volt házastársával, aki az ügy egyik sértettje. 2017. június 10-én a vádlott egy családi veszekedés közben ököllel fülön ütötte a sértettet. Az esetet követően a sértett az élettársi kapcsolatukat megszakította, és gyermekeihez költözött. 2017. június 17-én éjjel a vádlott ittas állapotban a fia lakásán felkereste a sértettet. A vádlott kopogására a sértett ajtót nyitott, akit a vádlott rögtön arcon ütött, ettől a sértett hanyatt esett. A vádlott fia a további támadás megakadályozása érdekében megütötte a vádlottat, majd a földre nyomva próbálta őt nyugtatni. Ekkor a vádlott fia vissza akart menni a lakásába, azonban a vádlott a bejárati ajtót benyomta, utána lépett, és a magával vitt bicskával többször megszúrta a fia nyakát és mellkasát. A szúrásoktól a vádlott fiának nyaka intenzíven vérezni kezdett. A fia segítségére siető M. A-né sértett egy lábassal próbálta kiütni a bicskát a vádlott kezéből, aki a bicskával hadonászás közben az ő lábát és karját is megvágta. Végül M. A-né sértettnek és a fiának sikerült elvenniük a bicskát a vádlottól. A szúrások következtében a vádlott fia nyolc napon túl, míg M. A-né sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A fiú sérülései közvetett életveszéllyel jártak, és a sérülések néhány percen belül akár halálos következményű kivérzéssel járhattak volna, melynek elmaradása nem a vádlott magatartásán múlott.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész a bíróság felmentő rendelkezése ellen a bűnösség megállapítása, valamint a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében, míg a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentettek be.

A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Pixa Bay

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában