gyöngyös

2017.09.22. 19:46

Szüreti futás, játékos feladatok a környezetbarát közlekedésért

Reggel fél kilenctől tizenkét helyszínen várták az óvodásokat és a kisiskolásokat a gyöngyösi Fő téren.

H. É.

A kétkerekűek felvonulása délután ötkor kezdődött Fotó: Czímer Tamás

Az autómentes napot az Európai Mobilitási Hét keretében rendezték meg a városban is. A szervező Nagy Róbert szerint a legkisebbek játszva tanulhattak a környezetbarát járművekről.

– A mátraaljai helység már többször is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez – magyarázta a szervező. – Az egyik legfőbb célja ennek, hogy a gyerekek megismerjék és tudják, mit jelent az egészséges és környezetbarát életmód, egy szemléletváltás elfogadtatása, hogy vannak más közlekedési eszközök is az autón kívül.

Játék is segítette a közlekedés tanulását Fotó: Czímer Tamás

A környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő helyi eseménysorozaton ügyességi játékokkal, KRESZ-parkkal, elektromos és hibridautók bemutatójával is várták a térre érkező több száz gyermeket. A hagyományos szüreti futás első rajtja a legkisebbeknek délután négy órától indult, a kétkerekűek felvonulása délután ötkor kezdődött. Természetesen a pénteki autómentes napon lezárták a belvárost a gépjárműforgalom elől.

H. É.

Címkék#gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában