Tarnalelesz

2017.09.27. 15:37

Mozgó bankfiók pótolná a bezárt takarékokat

Három faluban megmarad a bankautomata, nyolc helyen a Takarékbuszban lehet majd bankolni.

T. B.

Nyolc Heves megyei településen indít Takarékbuszt a Korona Takarék. Az új szolgáltatást Észak-Hevesben indították el, ahol a napokban bezárta fiókjait a hitelintézet. Novajon nem lesz ilyen szolgáltatás. Az ATM-mel felszerelt, banki szakemberekkel vonuló buszban számos ügyet el lehet intézni, egy-egy településen hetente másfél-két és fél órában.

A Tarnaleleszen tartott szerdai sajtótájékoztatón Horváth László, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a változások sokszor az emberek akaratától függetlenül következnek be. A kis, szegény falvak lakói a változásoknak nem ellenfelei és vesztesei, hanem résztvevői, alakítói szeretnének lenni. Nyáron találkoztak a ténnyel, hogy a fiókokat üzleti szempontok miatt bezárják. Az egyeztetések nyomán három faluban, így Tarnaleleszen, Egercsehiben és Novajon megmaradnak a bankjegykiadó automaták, s új szolgáltatásként megjelenik a mobil bankfiók.

Hetente egyszer megy majd a falvakba a Takarékbusz Fotó Gál Gábor

Alakszainé dr. Oláh Annamária, a Korona Takarék elnök-ügyvezetője szerint a fiókbezárás nem volt jó hír, de szeretnének továbbra is jelen lenni a településeken. A Magyarországon egyedülálló, akadálymentes Takarékbusszal házhoz viszik a szolgáltatást. A konstrukciót két hónap alatt rakták össze, a Takarékbank projektjéhez kapcsolódva. Mint mondta, az ügyfelek a bankszámlájukról csak bankkártyával tudnak pénzt felvenni, számos egyéb pénzügyi szolgáltatás kártya nélkül is elérhető. A tapasztalatok alapján alakítják majd a szolgáltatást.

Kérdésre válaszolva elmondta, nem számítanak jelentős ügyfélszám-csökkenésre, a nyolc településen négyezer embert ér el a Takarékbusz. Bíznak abban, hogy legjobb partnereik hűségesek maradnak hozzájuk. Szerinte elbocsátástól sem kell tartani, hiszen hiány van szakképzett munkaerőből. Átnézik a megmaradt fiókok infrastruktúráját és javítanak rajta, akár a településen belül új helyszínt választva.

Forró Attila, a Takarékbank értékesítési igazgatója szerint a Takarékbuszhoz hasonló megoldások vannak máshol is a világban. Az országban több helyen is lesznek még fiók­összevonások – Vida József bankelnök szerint mintegy 1300 marad –, ahol igénylik, az itteni tapasztalatok hasznosításával ott is elindítják a Takarékbuszokat­.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában