Egerszólát

2017.09.03. 16:45

Szóláton egy szalóki hölgyet választottak borkirálynővé

Szombaton immár huszadik alkalommal rendezték meg az Egerszóláti Olaszrizling Fesztivált. A jubileumi esemény, mint korábban mindig, ezúttal is falunap és szüretindító ünnepség is volt egyben.

S. S.

A szervezők abban is tartották magukat a hagyományhoz, hogy reggel főzőversennyel indult a nap, jó időben, jó hangulatban. A tíz mérkőző közül végül a helyi sportegyesület főztje nyerte el a zsűri tetszését.

Nem maradhatott el a hagyományos felvonulás sem Fotó: Lénárt Márton

Napközben dr. Török Ferenc celebrált szentmisét, majd megáldotta a szőlőkoszorút. Később népi együttesek fellépése és Kaczor Ferenc énekes produkciója teremtett jó hangulatot a rendezvény színpadán. Ami pedig a boros vonulatot illeti: az Egerszóláti Olaszrizling Borlovagrend ünnepi külsőségek közepette soraiba fogadta dr. Pajtók Gábort, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját, illetve dr. Persányi Miklóst, a fővárosi állatkert főigazgatóját. A borkirálylányt is megválasztották. Idén egy egerszalóki hölgy, Juhász Petra nyerte a címet. Este borszalonnal és jó hangulatú utcabállal zárult az ünnep.

S. S

Ezek is érdekelhetik