válasz

2017.11.27. 19:31

A szolgáltató állítja: dolgoznak a verpeléti szennyvízprobléma megoldásán

Nyáron nem lehet szellőztetni, olyan bűz árad a tartályokból.

HEOL

Ahogy arról beszámoltunk, az utcákra, udvarokba ­folyik a szennyvíz ­Verpeléten, ugyanis a településen továbbra is komoly ­problémák vannak a szennyvízelvezetéssel. A helyzettel kapcsolatban megkerestük a ­szolgáltató Északmagyarországi Regio­nális Vízművek Zrt.-t, ahol tájékoztattak:

- A víziközmű rendszer tulajdonosa az Önkormányzat. Az Önkormányzattal nagy erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy a rendszer jól működjön, a használati díjat felújításokra, pontosan a gyűjtő vákuumaknák rendbetételére fordítjuk – árulták el megkeresésünkre.

Közölték azt is: – Szakértői vélemény készítése után a hibák elhárítását prioritás szerint hajtjuk végre. A tisztító telep kapacitásnövelése mellett szeretnénk elérni, hogy a gyűjtő rendszer is felújításra kerüljön az üzemeltetési tapasztalatunk alapján. A vákuumaknákat több helyen kitelepítettük magánterületről közterületre, hogy hozzá tudjunk férni javításkor, illetve a tulajdonos ne tudja önhatalmúlag kiakasztani a szelepet, ezáltal a távolabb lévő aknákban is legyen megfelelő szívó hatás. Ezekben az aknákban nincs szivattyú, itt szívásnak kell lenni, mikor egy bizonyos nyitási szintet elér a szennyvíz szintje.

Hozzátették: – A szolgáltatott ivóvíz a 201/2001-es kormányrendeletnek megfelel. A települést két kút látja el, melyre tisztítás-technológia van telepítve. Az Önkormányzattal, mint tulajdonossal egyeztetve, ebben az évben sor került az egyik kút felújítására. Jelenleg az egyes szűrő felújítása van folyamatban, mely komplett szűrőgyertya- illetve szűrőtöltet-cserét takar a kettős szűrőben. A felújítás a napokban befejeződik, várhatóan 2017. 12. 01-jéig üzembe fogjuk helyezni.

Az ivóvíz, mint alap élelmiszer a legtöbbször vizsgált elem. A vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Járási Hivatal hagyja jóvá az ellenőrzésünk rendjét, melyet az akkreditált laboratóriumunk maximálisan be is tart. Ezen felül végzi a Járási Hivatal a kontroll ellenőrzéseket.

Megfelelő tartalék alkatrésszel, humán erőforrással és technikai eszközök helyszínen tartásával készülünk a hidegebb időkre, de nem elégszer hangsúlyozzuk, hogy a javítás, a beavatkozás a mi szakembereink feladata, nem a lakosoké. Bízunk benne, hogy az előttünk álló télen nem találkozunk illegális beavatkozással (szelep kiakasztás), idegenkezűséggel! – fogalmaztak.

Címkék#Verpelét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában