tarnaméra

2017.12.03. 17:37

Európa országait „hozták terítékre”

Terítési versenyt tartottak a tarnamérai általános iskola tornatermében, ahol nemcsak az intézmény diákjai mérték össze tudásukat, hanem más településekről érkezettek is.

Berecz R.

Juhászné Zaja Mónika adja át a díjakat Beküldött fotó

Az igazgató asszony elmondta, iskolájukban már húszéves hagyománya van a programnak. Kassáné Dér Gizella örömét fejezte ki, hogy idén Hevesről, Kápolnáról, Aldebrőről is érkeztek fiatalok. A diák­önkormányzat szervezte versenyt Juhászné Zaja Mónika is segítette.

A versenynek elméleti és gyakorlati része is volt, előbbit interneten keresztül, utóbbit a helyszínen kellett teljesíteniük a fiataloknak. A megméretésre közel hatvan diák érkezett, akiknek ez alkalommal az európai nemzetek sajátosságaival kellett díszíteniük az asztalokat. Az intézményvezető szerint ötletes megoldásokkal találkozhatott a zsűri, hiszen egyebek mellett a görög, az erdélyi vagy a svéd kultúrát idézték a terítékek. Hozzátette, igyekeznek minden évben más-más tematikát kiválasztani az eseménynek.

Juhászné Zaja Mónika adja át a díjakat Beküldött fotó

A csapatok közül legeredményesebbnek az aldebrői iskolások bizonyultak, őket követték a tarnaméraiak és a Kápolnáról érkezettek. Minden résztvevő emléklapot kapott, a helyezettek pedig kisebb ajándéktárgyakkal, oklevelekkel térhettek haza. Az igazgatónő elmondta még, nagy segítséget jelentett a mérai és a zaránki ön­kormányzat támogatása.

Címkék#Tarnaméra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában