egercsehi

2018.01.29. 14:58

Lóháton is járják az erdőt

Csökkent a falopások száma a rendszeres járőrözés miatt.

T. B.

Lovas kocsijuk is van a polgárőröknek Beküldött fotó

Lóháton is ellenőrzik a település környékét az egercsehi polgárőrök.

– Kovács András polgármester, egyben polgárőrtársunk javaslatára megalakítottuk a lovas polgárőrséget a községben. Főként az a célunk, hogy Egercsehi külterületén is tudjunk járőrözni, főképp az erdős részeken, ahová az időjárási és a terepviszonyok miatt nem tudtunk kijutni autóval – mondta Miklósné Kovács Szilvia, az Egercsehi Polgárőr Egyesület elnöke.

Hozzátette, lóháton járva nagy területet tudnak ellenőrizni. Rendelkeznek fogattal is, mellyel egyszerre hat embert tudnak szállítani. A lovas szolgálat bevezetése óta csökkent a falopások száma, több erdőtulajdonos is pozitívnak és eredményesnek találja ezt a tevékenységet.

Lovas kocsijuk is van a polgárőröknek Beküldött fotó

– Járőrszolgálati tapasztalatainkról értesítjük a körzeti megbízottat, Kincses Tibort, illetve közös szolgálatot látunk el a külterület megvédése érdekében. A lovas polgárőrség megalakulásával nemcsak a belterületi, hanem a külterületi szolgálatunkat is hatékonyan láthattunk el – tette hozzá Miklósné Kovács Szilvia.

Címkék#Egercsehi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában