ostoros

2018.02.05. 16:05

Jó hír az ostorosiaknak: számos fejlesztés várható

Bölcsődével, megújult közösségi házzal gazdagodik idén a település, és útfelújítás is várható a közeljövőben – tudtuk meg Böjt László­tól.

Süli K.

Böjt László örül az új fejlesztési lehetőségeknek Fotó: Berán Dániel

A község polgármestere elmondta, utóbbi fejlesztésről csak tavaly év végén született meg a határozat, tizenhárommillió forint pályázati támogatásból, és hárommillió forint önkormányzati önerőből a Deák Ferenc utcát hozzák majd rendbe.

Böjt László örül az új fejlesztési lehetőségeknek Fotó: Berán Dániel

– A Deák Ferenc utca felújítása azért kiemelten fontos, mert erről lehet elkerülni a Széchenyi utat. Ha utóbbi útszakaszon bármilyen ba­leset vagy egyéb probléma történik, a buszoknak és egyéb járműveknek a Deák Ferenc utat kell használniuk, ezért döntöttünk ennek az útszakasznak a rendbetétele mellett. Új aszfaltszőnyeget kap majd az említett út, és a vízelvezetést is meg szeretnénk oldani – fejtette ki a településvezető. Hozzátette, a munkálatok várhatóan tavasszal kezdődnek majd, az időjárás függvényében, és körülbelül egy hétig fognak tartani.

A községben az említetteken kívül számos egyéb fejlesztésre is pályáztak, többek között zártkertekhez vezető utak felújítására, valamint egy új kültéri közösségi fitneszparkra is.

– A Tópart lakópark közelében szeretnénk egy szabadtéri kondiparkot kialakítani, sok család költözik ide, ők biztosan örülnének, és ki tudnák használni ezt a lehetőséget. Ezen kívül egy másik szabadtéri fejlesztést is meg szeretnénk valósítani, a település központjában, a Hősök terét szeretnénk átalakítani, hogy kihasználhatóbbá váljon, ha valamilyen közösségi rendezvényt szervezünk – részletezte Böjt László. Kiemelte, a bölcsőde és a művelődési ház átalakítása jó úton halad, előbbi intézményt szeptember 1-jén már szeretnék megnyitni, utóbbit pedig várhatóan októberben adják majd át.

 

Címkék#Ostoros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában