verpelét

2018.02.19. 17:58

Újabb vállalkozás telepedne le Verpeléten

Napelemparkkal gazdagodhat hamarosan a település egy magánvállalkozó beruházásaként – tudta meg a Heol Farkas Sándortól.

Süli K.

A város polgármestere elmondta, ehhez azonban először módosítaniuk kell a helység rendezési tervét, amelyről a részletek a település honlapján megtalálhatók. Főleg azért, hogy a helyiek is véleményezhessék azokat.

– A napelempark egy három­hektáros, jelenleg kihasználatlan területen feküdne a Tarna mentén, ám ahhoz, hogy a munkálatokat el lehessen kezdeni rajta, a területet építési övezetté kell átnevezni. A testület már megszavazta, hogy eladhassuk a területet, s most a lakosok reakcióira várunk, hogy módosíthassuk a rendezési tervet.

De nemcsak a napelempark okán, hanem a Tarna ­menti, újonnan épülő kerékpárút ­miatt is módosítanunk kellene a dokumentumot, mert az szintén egy olyan területen fog haladni, amelyre jelenleg nem lehet építkezni – fejtette ki a településvezető.

A dokumentációk a www.verpelet.hu honlapon találhatók, a lakók még pár napig véleményezhetik azokat.

Címkék#Verpelét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában