poroszló, tiszafüred

2018.04.25. 15:04

Az önkénteseknek hála, tisztán kezdi a szezont a tó

Harminchárom zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze.

V. M.

Csaknem hetvenen szedték a szemetet Beküldött fotó

Külön­leges vízitúrát szervezett az egri Békatutaj Szabadidősport Egyesület a Tisza-­tavon vasárnap. A hatvannyolc önkéntes harminc­három zsáknyi szemét, egy raklap, egy vashordó és néhány gumiabroncs eltüntetésével javította a tó állapotát.

Túrakenukkal vágtak ­neki az aktivisták, hogy a gyalogosan vagy motorcsónakkal nem megközelíthető területekről is összegyűjtsék a tó felszínén úszó szemetet Poroszló és Tiszafüred között.

Csaknem hetvenen szedték a szemetet Beküldött fotó

Hajdú Dániel, a Békatutaj Egyesület vezetője elmondta: nyugati és északi országokban egyáltalán nem helyeznek ki szemeteseket a természetben. Hozzátette, a nemzeti parkok bejáratánál egy tábla figyelmezteti a látogatót, hogy a magával hozott csomagoló és egyéb anyagok épp ugyanannyi helyet foglalnak hazafelé is. Szerinte érdemes lenne tudatformáló kampányokkal Magyarországon is meghonosítani ezt a hozzáállást, amitől talán nem is állunk olyan távol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában