eger

2018.04.19. 19:32

Puska is dördült a Dobó téren

Az évfordulós ünnepségsorozat országszerte folytatódik.

Berecz R.

Idén ünnepli 170 éves évfordulóját a Magyar Honvédség, ez alkalomból több rendezvénnyel is készültek az érdeklődőknek. Holló István őrnagy, a megyei toborzóiroda vezetője portálunknak elmondta, délelőtt Jekelfalussy Piller György egykori katonatiszt, olimpikon házánál tartottak koszorúzást. Ezt követően a 86. helyőrségi zenekar, valamint a Magyar Szablyavívó Egyesület tagjai tartottak látványos bemutatókat a Dobó téren. Ugyanitt toborzócsoportjuk várta az érdeklődőket, akik tájékozódhattak a Magyar Honvédségről, s a karrierlehetőségről. A fiatalok élesítetlen fegyvereket is kipróbálhattak.

A Magyar Honvédség fennállásának évfordulós rendezvényeit több helyszínen rendezték meg a megyeszékhelyen. A látványos – és hangos – bemutatók sok érdeklődőt vonzottak a Dobó térre. Szabó Csaba szablyavívó-oktató portálunknak elmondta, e rendezvények egy évfordulós ünnepségsorozat részei. A következő hetekben a Magyar Szablyavívó Egyesület tagjai Szolnokon, Debrecenben és Nyíregyházán is bemutatkoznak a közönség előtt.

A programok részeként a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban könyvbemutatót is tartottak. A ­Géniusz című kötet Borsody Lászlóról, a magyar vívásoktatás, s a nemzetközi vívósport meghatározó alakjának életéről, munkásságáról szól. Az író, Máday Norbert elmondta, élete nagy kihívása volt a mű elkészítése. Szavai szerint vívóként, versenyzőként, s mesterként is kiemelkedő emberről van szó, aki mindvégig a magyarságért tevékenykedett. Úgy fogalmazott, csak látszat, hogy műve a vívást helyezné a középpontba, sokkal inkább a becsületet, tisztességet, hazaszeretetet jeleníti meg.

 

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában