Abasár

2018.06.06. 15:06

Kamionnyi adomány érkezett katonáktól

A tárgyak a bent­lakásos otthonok lakóit segítik.

H. É.

A német tartalékosok adományaiból hat településre jut a körzetben Fotó: Czímer Tamás

Kórházi elektromos ágyak, kerékpárok, bútorok, kerekesszékek, párnák és paplanok is voltak ama kamion rakterében, amely a napokban érkezett Abasárra Németországból.

A helyi Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás működésében több helység idős embereihez jut az adományokból. A negyvenezer euró értékű küldemény igen nagy segítség, hiszen mind jó állapotú, vagy teljesen új – hangsúlyozta dr. Lénártné Benei Anikó. A polgármester elárulta: a doni hősök tiszteletére tavaly rendezett emléktúra egyik állomása volt a faluban és akkor köttetett e barátság a Német Tartalékos Szövetsége Alsófrank Szervezetével.

– Nagy öröm, hogy olyan használati tárgyakat kaptunk, amelyek a bentlakásos otthonban élők mindennapjait segítik, az alapellátást fejlesztik – ecsetelte a község vezetője.

Karácsond polgármestere, Földi Csaba tudatta, ők is részesülnek a küldeményből, ahogy a ludasi idősek is.

A német tartalékosok adományaiból hat településre jut a körzetben Fotó: Czímer Tamás

Az adományt a külföldi tartalékosok két hónap alatt gyűjtötték össze és adták át a Magyar Tartalékosok Szövetsé- gének. Munkácsi Sándor tartalékos ezredes vezetésével a hónap első napján ajándékozták tovább a mátraaljai község szociális intézményének. H. É.

Címkék#Abasár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában