EGER

2018.08.10. 16:27

Szívsport – aktívan tesznek egészségükért

A hevesi megyeszékhely ad otthont a Magyar Szív Egyesületek Országos Szövetsége vasárnapig tartó sporttalálkozójának.

P. A.

A programot rendező Egri Szív Egyesület elnöke a pénteken délután tartott megnyitón kiemelte: rekordszámú jelentkezőt látnak vendégül, több mint tucatnyi városból csaknem 400-an látogattak el Egerbe.

Dr. Abonyi János kardiológus főorvos úgy fogalmazott: akik eljöttek, törekszenek a jónak gyakorlására, hiszen eldobták a cigarettát, harcolnak minden betegséghez vezető faktor ellen, s megteszik a legfontosabbat, sportolnak.

– E találkozó az egész éves testedzés ünnepe – mondta a doktor, s rámutatott: egy svéd felmérés szerint, ha a szívinfarktus után a betegek elkezdenek mozogni, felére csökken a halálozás kockázata.

Martonné Adler Ildikó egri alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy a betegség utáni terápiában, s a rehabilitációban óriási szerepe van a sportnak, míg dr. Vácity József, az egri Markhot Ferenc Kórház főigazgatója arról szólt, a mozgás olyan életet biztosít, amely során kevesebb a gyógyszer, kevesebb a baj, de több a boldogság.

Kezdőképünk: Berán Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában