Heves megye

2018.08.09. 10:17

Várják a méhészek visszajelzését

Egyelőre ismeretlenek az okok, de a hivatalos szervek már vizsgálódnak.

B. K.

Ahogy virágba borultak a napraforgótáblák, elkezdtek tömegével pusztulni a hazai méhek – távol a kaptártól, a termőföldeken. A témával néhány napja portálunk is részletesen foglalkozott. Egyelőre ismeretlenek az okok, de a hivatalos szervek már vizsgálódnak.

Az Agrárminisztérium, a Nébih és a méhészszakma a napokban egyeztetést tartott. A Magyar Mezőgazdaság magazin arról számol be, hogy a teljes szakma megmozdult, hogy felderítsék a mérgezés hátterét. Egyeztettek arról is, hogy melyek legyenek a következő lépések ez ügyben.

Mivel egyelőre nem ismerik a mérgezés hátterét, az ­első lépésként kérdőíveket küldenek ki a méhészek számára a Nébih­ munkatársai. Az ezekből származó információk feldolgozása hasznos a további sikeres vizsgálatok érdekében.

Sajnos eddig a károsult méhészek mindössze húsz százaléka küldte vissza a kérdőívet, pedig adatok nélkül nem lehet előbbre jutni, így ezúton is kérik az érintetteket, hogy töltsék ki az kérdőíveket, és juttassák azokat vissza [email protected] e-mail-címre.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában