Heves megye

2018.09.13. 11:21

Jelzik, ha kevesebb vagy több a befizetés

Csaknem félmillió adózót értesít országosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig, ha az elmúlt évről adó-, illetve vámtartozása vagy túlfizetése keletkezett.

Berecz R.

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense jelzi, a kivonat elején mindenki megtalálja a legfőbb rá érvényes információt: mennyit kell visszafizetni, mennyit igényelhet vissza.

Dr. Paskujné Pifkó ­Mónika felhívja a figyelmet, adószámla-kivonatot csak az kap, akinek legalább egy adó­nemben ötezer forintot meghaladó tartozása vagy túl­fizetése van a tavaly december végi adatok szerint. Az, aki tavaly nem, vagy csak késve teljesítette fizetési kötelezettségét – s emiatt ötezer forintot elérő pótléka keletkezett – késedelmipótlék-értesítőt is találhat postaládájában.

Hátralékukat, illetve pótlékukat többféle módon is megfizethetik a hatóságnak: csekken, átutalással, bankkártyával, az esetleges többletük átvezetésével. Túlfizetés esetén a 1817-es nyomtatványt kell benyújtani a visszaigényléshez.

Hangsúlyozza, akik elektronikus bevallók – azaz kötelező az internetes felületet használniuk –, vagy önként választották a kapcsolattartás e módját, nem kapnak papíralapú értesítést a NAV-tól. Az értesítőket, kivonatokat mindenkinek célszerű összevetni saját nyilvántartásával. Az esetleges eltérést jelezhetik az ügyfélszolgálatokon, de megtehetik telefonon, írásban vagy elektronikus úton is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában