Eger

2018.09.10. 15:31

Újra itt az Európai Mobilitási Hét

Tizenhetedszer rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

M. H.

A szeptember 16-tól 22-ig tartó egyhetes program számos érdekes, látványában is különleges élményt nyújt. Az idei év mottója: „Mix and move!”, azaz Keverjük össze a közlekedést!

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ által szervezett eseménysorozat megnyitója vasárnap 16 órakor lesz a Dobó téren. A vendég Szabó Ádám, a világutazó, aki kerékpáros földkörüli útjáról nemrég tért haza. Aznap buszfestést szerveznek, a jármű a Mobilitási Héten menetrend szerint közlekedik.

A Dobó téren a régi idők kerékpárjaival lehet találkozni, de a város különböző pontjain korhű ruhát viselő biciklisekkel is összefuthatnak, valamint vasárnap este ugyanitt 6 órától lehetőség lesz hőlégballonozásra is. Az egész héten át tartó programfolyamba közlekedésbiztonsági nap, CoolTúra, az egyetemi sport nemzetközi napja, bringás reggeli, tai chi bemutató is bekerült.

Szombaton, 22-én az Érsekkertben Európai autómentes nap lesz, amikor lezárják a Stadion utcát. Ehhez az eseményhez kapcsolódik a XXIII. Eger Civil Ünnepe, ahol régi járművekkel, kalandparkkal és kutyákkal is találkozhatnak az érdeklődők. Ugyanezen a napon még ládaautó derbyt és kerékpáros ügyességi versenyt is szerveznek. Az idei mobilitási héthez országosan rekordszámú, 233 önkormányzat csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában