díjátadó

2018.12.02. 18:27

Ezúttal sem feledkeztek meg Eger csillagairól

Kihirdették az Egri Lokálpatrióta Egylet által 12. alkalommal meghirdetett Eger Csillaga-szavazás nyerteseit vasárnap kora este, a Hotel Eger & Parkban.

HEOL

Együtt a díjazottak Fotó: Huszár Márk

A voksokat egyrészt elektronikus úton, az egylet hivatalos honlapján lehetett leadni két héten át, aki pedig a papír alapú szavazást választotta, az ezt a Tourinform belvárosi irodájában tehette meg egy szavazólap kitöltésével. Egy ember mindkét forma esetében csak egy voksot adhatott le, azonban fontos, hogy nemcsak a megyeszékhelyen élők vehettek részt a szavazásban.

Az Egri Lokálpatrióta Egylet szervezésében évente öt kategóriában adják át a díjakat. A gálán az egybegyűlteket Habis László, az egylet elnöke köszöntötte. A megyeszékhely polgármestere beszédében kiemelte, az egri életminőségét leginkább a helyi civil szervezetek, intézmények és vállalkozások viszik előre, és ők is adnak igazán erőt a városnak. Hozzátette, hogy a jelöltek közül mindnyájan évek óta a legfontosabb civil és emberi értékeket képviselve tevékenykednek Eger előrehaladásáért.

A díjátadón 15 jelölt közül öten vehettek át Eger Csillaga-díjat. A gazdasági társaságok kategóriában a ZF Hungária Kft-t, az intézmények közül az Egri Lenkey János Általános Iskolát díjazták, a szervezeteknél pedig a Csillagszeműek Egri Tagozata részesült elismerésben. A magánszemélyek közül Rohlicsek István vállalkozó nyert, legvégül a fiatalok kategóriájában Novák Blanka egyetemista, kutató vehette át az Eger Csillaga-díjat.

Együtt a díjazottak Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A gálaműsor zárásaként Habis László megköszönte valamennyi jelölt munkásságát, és a város régi értékeinek megmentésére, mi több új értékek létrehozására buzdította az Egerben élőket, egyben a megjelenteket.

 

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában