Best of 2018

2018.12.25. 07:00

„Nem vagyok hős, csak segítettem”

Egy súlyos közlekedési balesetnél a Demjénben élő 14 éves Forgács Richárd lélekjelenlétének és ügyességének is köszönhető, hogy a sérült motoros azonnali segítséget kapott.

Heol

Forgács Richárd csupán egy, a sok 14 éves fiatalember közül, mégis különbözik tőlük. Már most felnőttként segített a bajban

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Augusztusban történt a baleset Füzesabonyban a Hunyadi János utcai bevásárlóközpontnál, ahol eddig tisztázatlan körülmények között egy motorkerékpáros és egy személyautó ütközött össze.

A sérült motorost egy 14 éves fiú – a demjéni Forgács Richárd – látta el, aki a mentők kiérkezéséig szorító kengyelt készített egy derékszíjból, majd vizet hozatott, s azzal itatni, locsolni kezdte a sérültet.

Forgács Richárd csupán egy, a sok 14 éves fiatalember közül, mégis különbözik tőlük. Már most felnőttként segített a bajban Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Az elsősegélynyújtást sokan, sok helyen tanítják, azonban lélekjelenlétet és a bátorságot nem lehet se könyvekből, se a gyakorlati oktatás során tanulni. Az vagy van, vagy nincs. Kíváncsiak voltunk, Ricsi honnan merített erőt az azonnali cselekvéshez, s egyáltalán hol tett szert erre a fontos ismeretre?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában