Gyöngyöstarján

2018.12.18. 10:22

Pályázatból és önerőből új helyen a rendelő

Nem mindegy, hogy milyen környezetben fogadják a kismamákat és a kisbabákat.

H. É.

Átadták a felújított épületet

Forrás: Gyöngyöstarjáni önkormányzat

– Nagy öröm a mai nap, hiszen a jövőt avatjuk, településünk jövőjét és nem mindegy, hogy milyen környezetben fogadjuk azokat, akik a legdrágábbat, a gyerekeinket hordják a szívük alatt – szólt köszöntőjében a község vezetője a védőnői szolgáltat új épületének ünnepélyes átadásán. Nagy Károly hozzátette, az sem mellékes, hogy az itt dolgozóknak milyen környezetben telnek a mindennapjaik. Hammer Tünde védőnő és dr. Purger Piroska gyermekorvos ugyanis heteken belül már az új helyen kezdi meg a munkát.

Átadták a felújított épületet Fotó: Gyöngyöstarjáni önkormányzat

– Úgy terveztük, hogy az uniós támogatású TOP-os pályázat lehetőségeit kihasználva felújítjuk a jelenlegi Dobó utcai épületet – tudatta a polgármester –, ám sajnos a pályázatot – az épület mérete és állaga miatt – csak irreálisan magas önerővel lehetett volna véghezvinni. Ekkor felmerült a kérdés, hol lenne a legalkalmasabb ezt a szolgáltatást megvalósítani? Úgy döntöttünk, hogy az évek óta kihasználatlan és szörnyű állapotban lévő Hősök út 1. szám alatti épületet újítjuk fel és költöztetjük át oda a védőnői szolgálatot.

Csaknem 15 millió forintot nyertünk, amiből elvégeztük az épület fűtéskorszerűsítését, a nyílászárók cseréjét, a napelemek telepítését, az akadálymentes vizesblokkok kialakítását és a villanyszerelést is.

További másfél millió forintot szántak az épület külső akadálymentesítésére is. Összesen hatmillió forintos pluszönerőt kellett a beruházáshoz hozzátennie az önkormányzatnak – tudatta a polgármester, aki elmondta, terveznek még a gyalogosforgalom miatt egy zebrát is a közelbe, erről már folynak a tárgyalások.

Eszközbővítés

A polgármester kifejtette, hogy egymillió forintból vásároltak új eszközöket is. Beszereztek egyebek között egy nőgyógyászati vizsgálóasztalt, laborszéket, háromrészes paravánt, továbbá orvosi vizsgálólámpát, látásvizsgálathoz táblát, laptopot, irodaszéket, magzati szívhanghallgatót, várótermi székeket, vérnyomásmérőt, magasságmérőt, csecsemőmérleget, kartotékszekrényt, kétlépcsős műtőzsámolyt, kétszemélyes pólyázóasztalt is.

 

Címkék#rendelő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában