vízhiány

2019.01.14. 10:43

Hiába nyitották meg reggel a csapokat, délig nem lesz víz Mátraballán

Hétfőn reggel sok mátraballai otthonban arra ébredtek, hogy hiába nyitják meg a vízcsapot, abból nem folyik víz.

B. K.

Az önkormányzat is reggel kapott egy értesítést a szolgáltatótól, miszerint karbantartás miatt előre láthatóan 12 óráig – a Bem, Gárdonyi, Ady, Mátra, Jókai, Rózsadomb (Jókai kereszteződéséig), Fő út 1-től a bisztróig – szünetel a vízszolgáltatás. A település többi részén pedig a víznyomás lesz gyengébb.

Szerkesztőségünkbe is érkezett bosszús lakossági hívás, az önkormányzatnál azonban percenként csörrent meg a telefon az okokról érdeklődve. Dudás Róbert, a község polgármestere lapunkat úgy tájékoztatta, hogy őket is váratlanul érte a hír, ugyanis korábban senki nem tájékoztatta a helyhatóságot a várható vízhiányról.

– Ez azért kellemetlen, mert sokan a reggeli mosakodásnál szembesültek a helyzettel. Igaz ugyan, hogy a polgármesteri hivatal előtt egy lajtos kocsit elhelyeztek, de ez sokaknak nem igazán segítség. Akik munkába indultak, nem volt idejük vizet vételezni, illetve a távolabb élő idős lakóktól sem várható el, hogy vizeskannákkal cipekedjenek – mondta.

Megkérdeztük az ÉRV Zrt. kommunikációs munkatársát is, mi az oka a késedelmes információnak, s a karbantartások előtt milyen szabályok vonatkoznak a lakossági tájékoztatásra.

13:45

Az ÉRV Zrt. arról tájékoztatta a Heolt, Mátraballa településen tervezett karbantartás keretében tolózár-csere történt, amelyet már be is fejeztek.

„Társaságunk a tervezett karbantartási feladatokról az érintett önkormányzatokat minden esetben előzetesen értesíti, kérve együttműködésüket az érintett lakosság helyben szokásos módon történő közvetlen értesítésében is. A karbantartásról és az azzal összefüggő vízhiányról fentiekkel összhangban Mátraballa Község Önkormányzata is előzetesen értesítést kapott. Ismereteink szerint az önkormányzat hangosbemondóban tájékoztatta a lakosokat erről, illetve a lajtoskocsi elérhetőségéről, amely eszköz jelenleg is a lakosság szolgálatában áll a településen.” – írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában