Nagytálya

2019.01.10. 15:15

Még szorosabbra fűznék a kapcsolatot

Nagytályának Guszona az egyetlen testvértelepülése.

Süli K.

Programszervezésre, testvértelepülési látogatások támogatására nyújtott be pályázatot a község önkormányzata. Orosz József polgármester emlékeztetett: Nagytályának immár két esztendeje a testvértelepülése a szlovákiai Guszona, további közös programokra szeretnének forrást nyerni.

– Kétmillió forintra nyújtottunk be pályázatot, ez az összeg megoszlana a településeink között. Elsősorban utazásra, szállásra, közös programokra szeretnénk fordítani a támogatást. Évente többször is meg szoktuk látogatni egymást, én körülbelül kéthavonta találkozom Guszona vezetőivel, nagyobb delegációkkal egymás jeles eseményein rendszeresen részt szoktunk venni. Azt reméljük, hogy a támogatásnak köszönhetően még közelebb kerülhetnének a két helységben élők egymáshoz, jobban megismernénk a másikat – részletezte a Hírlap kérdésére a településvezető.

Hozzátette, Nagytályának Guszona az egyetlen testvértelepülése, nagyon jó a kapcsolat a két helység között, amit a jövőben szeretnének szorosabbra fűzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában