eke

2019.01.24. 21:50

Nyolcvanan váltak ösztöndíjasokká Egerben

Átadták az idei Klebelsberg-ösztöndíjakat. Az Eszterházy Károly Egyetem nyolcvanhárom hallgatója részesült ilyen támogatásban.

M. H.

A 2013-ban alapított Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program célja, hogy a tanári pályát választó egyetemi hallgatókat motiválja a hátrányos településeken való elhelyezkedésre, ezért a diplomaszerzést követően álláshelyet is biztosít a végzősök számára.

A félévenként 125 ezer és 375 ezer forint közötti összegben elnyerhető ösztöndíjra azok a felsőoktatásban tanuló, vagy a szomszédos országokban élő magyar anyanyelvű hallgatók pályázhatnak, akik osztatlan tanárképzésre, gyógypedagógia alapképzési szakra nyertek felvételt, vagy ezeken a képzéseken tanulnak. A programban való részvétel feltétele a jó tanulmányi eredmény, s az, hogy a hallgatók vállalják: a diploma megszerzése után legalább annyi időt töltenek a pályán, amennyi ideig ösztöndíjat kaptak. Az egyetem díjazott hallgatói – 61 osztatlan tanárszakos és huszonkét gyógypedagógia alapszakos hallgató – nevében Szandi Veronika vette át a díszoklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában