hagyomány

2019.02.17. 08:12

Fánkpatit tartottak és múltat idéztek Kerecsenden

A helyi lokálpatrióta egyesület szervezésében szombaton rendezték a hagyományos fánkpartit, amelyen összegezték az egyesület elmúlt évi eredményeit, megvalósított programjait és egyeztettek az idei tervekről.

B. K.

A jó hangulatú találkozón az idei tervekről is egyeztettek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Barta Katalin

A jó hangulatot a Demjéni vagányok férfi kórus tagjai alapozták meg, majd az egyesület elnöke, Békési Gyuláné értékelte az elmúlt évet. Elmondta, egy nyertes pályázat segítségével szokás szerint virágosítottak, számos emlékezetes kiránduláson vettek részt a tagsággal, s csatlakoztak a helyi rendezvények szervezéséhez is. Idén szeretnének hasonló programokat kínálni, egy pályázatukról még nem született döntés.

A jó hangulatú találkozón az idei tervekről is egyeztettek Fotó: Barta Katalin / Heves Megyei Hírlap

Ezt követően Gémes László, a község egykori vezetője emlékezett a régi időkre, a falu nyolcvanas éveiben zajló fejlesztéseire, majd baráti beszélgetéssel zárult a találkozó. Természetesen most sem hiányzott a tagság által sütött, ízes farsangi fánk, amelyet különböző házi dzsemekkel, lekvárokkal kóstolhattak a résztvevők. A legközelebb a gasztromajálison találkozhatnak a tagokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában