gyöngyös

2019.02.01. 14:29

Rendhagyó osztályfőnöki óra a kormányablakban

Gyöngyösi végzős diákok ismerkedtek az ügyfélkapuval.

M. H.

A közigazgatással, elektronikus ügyintézéssel ismerkedtek a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium végzős diákjai a Kossuth úti kormányablakban tartott rendhagyó osztályfőnöki órán. Az interaktív program célja, hogy a leendő ügyfelek képet kapjanak a kormányablakokban intézhető ügyekről, tájékozódjanak az ügyfélkapu használatáról. A továbbtanulásra készülő fiatalok felvételi jelentkezésüket ügyfélkapus azonosítással nyújthatják majd be, ezért az elméleti felkészítés után gyakorlati segítséget is kaptak az ügyintézőktől. A Gyöngyösi Járási Hivatal rendszeresen szervez a mostanihoz hasonló rendhagyó osztályfőnöki órákat.

Dr. Bekecs Andrea, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője elmondta, a nagyon jó visszajelzéseket kapnak a diákoktól, akik hasznosnak, érdekesnek találják a kormányablak órát. – A fiatalok nagyon nyitottak az elektronikus közigazgatás nyújtotta szolgáltatások iránt, értékelik, ha egy ügy intézéséhez minimális személyes jelenlét szükséges, vagy teljesen megoldható online – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában