Átadó

2019.03.19. 14:15

Átadták a megújult Kracker udvart Egerben

A beruházás 63 millió forint pályázati támogatásból valósult meg.

Süli K.

Ünnepélyes keretek között adták át a megújult Kracker udvart a megyeszékhelyen kedden. A beruházás 63 millió forint pályázati támogatásból valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, megújult a közvilágítás, a járó- és zöldfelületek és új kültéri bútorokat is elhelyeztek.

Az udvarban hamarosan egy Kracker János szobrot is elhelyeznek Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Habis László polgármester az átadón kiemelte, mivel az udvar főként átjáró funkciót tölt be, a fő cél a terület akadálymentesítése volt, valamint a közlekedés színvonalának emelése. Aláhúzta, 1400 négyzetméternyi felület újult meg, amelynek a fele zöldfelület, otthonosabb, szebb lett az udvar, ahol a jövőben az Egri Városszépítő Egyesülettel együttműködve egy Kracker János szobor állítását is tervezik.

Csákvári Antal, a körzet önkormányzati képviselője aláhúzta, az elmúlt időszakban számos kérés érkezett hozzá az udvar állapotának rendezésével kapcsolatban, nagy öröm, hogy ez végre megvalósulhatott, s kulturáltabb környezetnek örülhetnek az udvarban élők, valamint az ott áthaladók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában