Programsorozat

2019.03.19. 14:48

Fenntarthatósági Témahét Egerben

A tematikus hetet negyedszer hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

M. H.

A Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium is csatlakozott a tegnap kezdődött Fenntarthatósági Témahéthez. A március 22-ig tartó programsorozatban az egészség és jólét, a közösségi közlekedés valamint a víz világnapja témakörök köré szerveznek előadásokat és foglalkozásokat. Ezeken kívül a környezet, a társadalom, a kultúra és nyelvkultúra megismerésére is lehetőséget biztosítanak a meghívott előadók, a színházi produkciók, a múzeumi órák valamint az interaktív idegen nyelvi játékok révén. A március 18-ai Ady évforduló tiszteletére tartott irodalmi előadást Kelemen Csaba s Baranyi Péter színművészek, melyet ezer 100 tanuló tekintett meg.

A tematikus hetet negyedszer hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), melyen a minisztérium parlamenti államtitkárának, Rétvári Bencének ismertetése szerint kétszer annyi intézmény s ötször annyi diák vesz részt, mint négy évvel ezelőtt. Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy olyan iskolai és iskolán kívüli, nem megszokott tanulási lehetőségek nyíltak meg, amelyek hozzájárulnak a fiatalok szemléletformálásához és felelős gondolkodásához. A program célja a fenntarthatóság üzenetének széles körű terjesztése iskolai keretek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában