Gyöngyös

2019.03.19. 15:05

Meg fog épülni a nyugati elkerülő út

Az új útszakasz mintegy másfél kilométer hosszúságban épül, két csomópontot tartalmaz majd, és mivel a nyomvonala patakokat is keresztez, hidakat is kell tervezni a befejezéshez.

H. É.

A nyugati elkerülő út meg fog épülni! – erősítette meg a térség országgyűlési képviselője a hírt lapunknak is, amelyet a minap osztott meg közösségi oldalán. Horváth László kiemelte, a Gyöngyöst nyugatról elkerülő út megépítése az egyik legfontosabb képviselői vállalása erre a ciklusra.

– A közelmúltban újabb lépés történt ez ügyben, az Európai Unió hivatalos lapja közölte, hogy sikeresen lezárult a közbeszerzési eljárás, amely a tervező kiválasztására vonatkozott. A félbehagyott nyugati elkerülő út befejezésének újabb szakaszába léptünk – nyilatkozta Horváth László.

A további teendőkről tudatta, hogy a nyertesnek különböző felújítási és tanulmánytervet kell készítenie. Többek között például a 2006-ban megépült első ütem rekonstrukciós terveit is le kell adni, valamint a négy csatlakozó városi út – Vachott Sándor, Szent Bertalan, Kossuth Lajos és Petőfi Sándor – felújítására vonatkozó dokumentumokat is.

– Ahogyan vállaltam, megépül az eddig semmibe vezető gyöngyösi elkerülő útszakasz, bárhogy is szurkolnak a kudarcért a politikai ellenfelek – fogalmazott a képviselő.

A beruházó a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lett az elkerülő második ütemét pedig a Roden Mérnöki Iroda Kft. fogja elkészíteni. Az új útszakasz mintegy másfél kilométer hosszúságban épül, két csomópontot tartalmaz majd, és mivel a nyomvonala patakokat is keresztez, hidakat is kell tervezni a befejezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában